Druktechnieken

Tampondruk
Tampondruk is indirecte vorm van drukken en is te gebruiken op bijna alle achtergronden en vormen. Eerst wordt het ontwerp via een fotografisch proces op een metalen plaatje geplaatst. Vervolgens wordt de afbeelding aangebracht op een pad. Deze pads kunnen in verschillende afmetingen gemaakt worden en kunnen daarom ook diverse vormen bedrukken.
Bekijk hier een video over tamponprint.

Zeefdruk
Het artwork wordt via een venster met gaas met een lichtgevoelige bovenlaag op het artikelen aangebracht. Op het gaas wordt een film geplaatst waarop sommige delen licht door laten en andere delen niet. De plekken die niet belicht zijn worden uit het gaas gespoeld zodat de inkt hier doorheen kan. Het venster wordt nu direct op het artikel geplaatst en de inkt wordt door de openingen in het gaas gedruk.
Bekijk hier een video over zeefdruk.

Borduring
Bij borduring wordt bijvoorbeeld het logo op het artikelen genaaid. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij textiel producten zoals, petten, tassen of t-shirts. De prijs van een borduring is meestal afhankelijk van het aantal steken en de grootte van het logo. Om een artikel te borduren moet er eerst een borduurkaart worden gemaakt.

Lasergravering
Met een lasergravering wordt het logo in het artikel gebrand. De kleur is niet te beinvloeden maar is afhankelijk van het materiaal van het artikel en de lagen onder de oppervlakte van het artikel.
Bekijk hier een video over lasergravering.

Rondzeefdruk
Rondzeefdruk heeft dezelfde techniek als normale zeefdruk, alleen kunnen met rondzeefdruk ook ronde producten worden bedrukt zoals bijvoorbeeld een pen.
Bekijk hier een video over zeefdruk.

Zeefdruktransfer
Bij zeefdruktransfer wordt eerst het gewenste logo op papier gezeefdrukt, een zogenaamde transfer. De transfer wordt vervolgens op maat gesneden en aangebracht op het artikel.
Bekijk hier een video over transferbedrukking.

Digitale transfer
Het logo wordt met behulp van een plotter digitaal op een stuk plastic met plaklaag bedrukt. Vervolgens wordt het logo uitgesneden en aangebracht op het artikel via een warmtepers. Deze druktechniek wordt alleen gebruikt voor textiel.
Bekijk hier een video over transferbedrukking.

Keramische transfer
Deze druktechniek is hetzelfde als de zeefdruktransfer. Eerst wordt het logo op papier gedrukt en vervolgens op het keramische artikel geplaatst. In tegenstelling tot de zeefdruktransfer wordt hier het artikel gebakken in een oven op een temperatuur boven de 700 °C. Tijdens het bakken wordt de inkt opgenomen door het keramische artikel.
Bekijk hier een video over transferbedrukking.

Embossing/Blinddruk
Bij embossing wordt het artikel bedrukt met een verhitte stempel. Hierdoor wordt het logo in een relief op het artikel geplaatst. Embossing is alleen mogelijk op (imitatie)lederen artikelen.
Bekijk hier een video over embossing/blinddruk.

Doming
Doming is een combinatie druktechniek van een geprint logo op een sticker en epoxyhars. De hars brengt een transparante laag over het logo. Deze laag beschermt het logo tegen krassen en geeft een speciaal 3D effect.
Bekijk hier een video over doming.

Digitale print
Door een inktjet printer wordt het logo direct op het artikel bedrukt. Deze techniek is geschikt voor platte of 3D artikelen.
Bekijk hier een video over digitaalprint.

Digitaal label
Met een plotter wordt het logo op een sticker gedrukt en wordt tegelijk op maat gesneden. Het logo wordt altijd in fullcolor geprint en is daarom ook zeer goed zichtbaar.
Bekijk hier een video over digitaalprint.

Back to top