Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Erik Kuiper Relatiegeschenken besteedt ook veelvuldig aandacht aan het begrip MVO, beter bekend als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De pijlers onder MVO zijn een juiste balans tussen People, Planet en Profit, ofwel tussen de sociale, de milieu- en de economische aspecten.

People

Mens en maatschappij

People staat voor zorg voor de werknemers binnen de organisatie, maar ook voor de mensen buiten de organisatie, de gehele samenleving. Wij bieden onze medewerkers een gezonde werkomgeving, bieden hen een veilige werkplek, geven hen de mogelijkheid zich te ontwikkelen en voldoende ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast is de maatschappelijke betrokkenheid zeer hoog en zetten we ons in voor diverse goede doelen en/of (lokale) verenigingen. Ook hechten wij veel waarde aan goede arbeidsomstandigheden in landen waar bv. onze productieprocessen plaatsvinden en hebben we respect voor de mensenrechten van een ieder.

Planet

Milieu

Planet staat voor zorg voor het milieu. Wij kopen alleen bij leveranciers die via rapporten of certificaten aan kunnen tonen dat ze op een verantwoorde en milieubewuste manier hun producten produceren. De controle van een fabrikant moet niet eenmalig zijn maar moet een voortdurend proces zijn, zodat de focus continu is. Tevens bieden wij veel artikelen aan die minder schadelijk zijn voor het milieu omdat er bijvoorbeeld bamboe, jute of gerecyclede materialen in zijn verwerkt. Daarnaast zijn wij zelfvoorzienend als het gaat om elektriciteit, deze wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak van het bedrijf en alle verlichting is de laatste jaren overgezet naar LED. Het afval wordt gescheiden aangeleverd bij de afvalverwerkers.

Profit

Economische waarde

De laatste van deze pijlers is Profit. Zoals elke onderneming moeten wij ook winst maken om te kunnen blijven investeren in duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en goede arbeidsomstandigheden voor de medewerkers. Welvaart is belangrijk, welzijn belangrijker.

Back to top